Økologi

Der er ikke empiri til at fastslå, at økologiske varer er entydigt bedre for miljøet, bedre dyrevelfærd eller sundere end konventionelle varer. Eksempelvis udleder en lang række økologiske varer som hvedemel, kylling, æbler, oksekød og tomater mere co2 end tilsvarende konventionelle varer. Kigges der på dødeligheden for de økologiske dyr og andelen af dyr, der udsættelse for parasitter og sygdomme, så er økologi traditionelt dårligere dyrevelfærd. Derudover viser flere studier, blandt andet fra Stanford University’s Centre for Health Politcy, at økologiske varer hverken er sundere eller mere nærende end tilsvarende konventionelle. Skulle økologiske landbrug derudover producere lige så meget mad som konventionelle landbrug, skulle de yderligere bruge over dobbelt så meget land. Land, der i så fald ikke kan bruges til skov, naturreservater og lign.

Herfor ønsker Nye Borgerliges Ungdom at fjerne statsstøtte til økologi. Dette vil skabe økonomisk vækst, og ikke skade miljøet, sundheden eller dyrevelfærden nævneværdigt.